پارسی
ٍٍEnglish
العربی
 
پا و دست مصنوعی جهت حیوانات خانگی و ورزشی:
٣  اردیبهشت , :

02:18:462011-01-17

 

شما میتوانید متناسب با بودجه خود يك ويلچربا كيفيت و باقيمت مناسب از مرکزآمپوتاسیون ايران خريداري كنيد.توجه داشته باشید که اين ويلچرها ساخت كشورآلمان وسوئيس وباگارانتي معتبر...

                                                    حركات شانه ها 

 


1:هر دو شانه را تواما بالا برده و تا شمارش عدد 3 نگهداريد  سپس به حالت اول برگردانيد  اين حركت را 10بار انجام دهيد.

2:هر دو شانه را تواما بالا و عقب برده  و تا شمارش عدد 3 نگهداريد  و سپس به حالت اول برگردانيد اين حركت را 10 بار تكرار كنيد.

3:انگشتان هر دو دست بر روي شانه ها قرار گرفته  به طوريكه  شانه را لمس كرده و آرنجها در امتداد شانه قرار گيرد سپس حركات چرخشي را در دو جهت جلو و عقب به تعداد 20 بار در دو نوبت روزانه انجام دهيد.

4:دستها را از پشت قلاب كرده بطوريكه آرنجها صاف باشد سپس كتف ها را به هم نزديك كرده و شانه را به عقب ببريد اين حركات را 20 بار در دو نوبت روزانه انجام دهيد.

5:دستها را قلاب كرده در پشت سر قرار دهيد بطوريكه آرنجها در وضعيت   خم بر روي بازو قرار ميگيرد سپس آرنجها را از هم دور كرده كتفها را به هم نزديك و سر را به عقب فشار دهيد. 

6:چوبي را به طول  نيم  متر در دست گرفته  و با  آرنج  صاف  چوب  را تا  بالاي  سر آورده سپس به حالت اول برگردانيد ( حركت در حالت پشت به ديوار انجام شود بطوريكه گودي كمر اضافه نگردد.)

توجه : حركات فوق را تا دامنه اي انجام دهيد كه دردناك نباشد.

 

 

                                                       دستوا لعمل هاي كا هش د هنده درد ناشی از بیماری واريس

 


 واريسي شدن عروق از عوارض شايعي است كه در اثر اتساع غير طبيعي وريدها و ورود بيش ازاندازه خون در مويرگ هاي سطحي به وجود   مي آيد . اين عارضه كه گاه به شكل تارهاي عنكبوتي تظاهر پيدا مي كند علاوه بر ايجاد ظاهري ناخوشايند روي پوست ممكن است همراه با درد باشد .

از آنجا كه عروق به دليل ناتواني در هدايت جريان خون به سمت قلب ، واريسي مي شوند ،  تقويت عضلات و جدار عروق كمك  زيادي به جريان  انداختن خون كرده و احتمال برگشت آن را به سطح پوست كاهش مي دهد .

روي زمين دراز بكشيد و دستانتان را زير آخرين مهره كمر قرار دهيد. اكنون هر د و پا را 15 سانتيمتر از زمين بلند كنيد و پس از چند ثانيه آهسته پائين بياوريد. در حالي كه روي زمين دراز كشيده ايد هر دو پا را كمي بالا ببريد و حركتي مانند دوچرخه زدن را انجام دهيد .پياده روي مهم ترين ورزش براي به جريان انداختن خون در عضلات پا ا ست به اين منظور سعي كنيد هنگام پياد ه روي گاهي با پاشنه راه برويد و گاهي با نوك انگشتان تا جريان خون در عضلات ساق پا سرعت پيدا كند . به پشت دراز بكشيد و دو دست را زير زانو قرار دهيد. زانو را خم كنيد و با فشار دست  آن را به شكم حركت دهيد سپس پاي ديگر را از مچ چند مرتبه باز و بسته كنيد .پس از چند ثانيه باقي ماندن  در اين حالت ، پا را رها كرده و اين تمرين را با پاي ديگر تكرار كنيد. مراقب باشيد مهره هاي كمر در اين ورزش از زمين فاصله نگيرد .روي دو پا بايستيد و در حالي كه ستون مهره ها  در يك راستا قرار گرفته اند بدن را بالا برده تا عضلات پشت ساق پا كشيده شود . قرار گرفتن روي پنجه پا  و سپس ايستادن روي پاشنه از تمريناتي است كه موجب حركت خون از عضلات پا  به سمت قلب شده  و مانع از تورم عضلات مي شود . اين حركت را روزانه 40 مرتبه انجام دهيد .روي صندلي بنشينيد و پس از بلند كردن يك پا ، از قسمت ران آن را دايره وار بچرخانيد .تقويت عضلات موجب پمپاژ  قوي تر خون شده و  مانع از ركود آن مي شود .ورزش ايروبيك به دليل افزايش قدرت عضلاني تاثير بسزايي در پيشگيري از واريسي شدن وريدها دارد . روي زمين دراز بكشيد  و زا نوهايتان را جمع كنيد .  اكنون به آرامي لگن را از زمين جدا كرده و به سمت بالا ببريد .. اين تمرين احتمال احتباس خون را در لگن كاهش داده و باعث به جريان انداختن خون ميشود .چنانچه ساعت زيادي از روز را پشت ميز نشسته ايد و امكان انجام چنين نرمش هايي را نداريد درحالتي كه روي صندلي نشسته ايد يك پا را بلند كنيد تا صاف شود سپس با نوك پا حركت دايره وار انجام دهيد.پس از آن پا را كمي جمع كنيد و با پاشنه پاحركت دايره وار انجام دهيد .

 

 

                                                                                           درد پاشنه پا

 


     کسی که از درد پاشنه پا رنج می برد باید به پزشک مراجعه کند که عمدتا" به عکسبرداری و استفاده از اشعه X نیاز خواهد داشت که بعد از تشخیص علت درد ، میتوان درمان را شروع کرد .بعضی از عواملی که باعث ایجاد درد در پاشنه میشود عبارتند از : التها ب نیام کف پایی ، برآمدگی پاشنه ای ، عفونت ، تومور ، کیست ، شکستگی ، فشا ر و ضربه .نیام کف پایی یک با فت پیوندی متراکم است که از استخوان پاشنه ( کاکا نیوس )شروع می شود و تا سر استخوانهای کف پا یی ادامه می یابد.بیشتر دردهای پاشنه ، به التهاب نیام کف پایی یا بر آمد گی پاشنه ای نسبت داده می شوند.دلایل دیگر برآمد گی پاشنه ای،وارد شدن ضربه ثابت به پاشنه و ایستادن به مدت طولانی در بعضی از مشاغل مانند پرستاری است .وضعیت بدن هنگام راه رفتن ونوع کفش ها از اهمیت بالایی برخوردار است . با گذشت زمان و بالا رفتن سن،پاشنه پا شروع به تحلیل رفتن میکند و محافظت کمتری روی استخوان پاشنه و فشارهای وارده بر آن صورت می گیرد .تما می عوامل فوق را میتوان به واسطه فشارهای وارده روی پا به عوامل بیومکانیکی طبقه بندی کرد . برای درمان باید دلایل واقعی را شناسایی و جهت رفع آنها تلاش کرد . افرادی مانند ورزشکاران حرفه ای یا یک مامور پست باید از کفشهای طبی استفاده کنند.زمانی که برآمدگی پاشنه با اشعه ایکس تشخیص داده شد،بیمار باید از پد پاشنه که مطابق با برآمدگی طراحی شده،استفاده کند. این پدها دارای یک شکاف در مرکز هستند که باعث میشود فشاری روی برآمدگی پاشنه وارد نشود.اگر در قوس طولی اختلا لی وجود داشته باشد، بیمار باید از تجهیزات ارتوپدی استفاده کند. وقتی قوس طولی دارای اختلال باش، بیمار از بانداژ استفاده می کند، به همین علت باند کشدار مناسب است که 8 برابر دور قوس پا پیچیده شود.بیمار باید ورزش کند تا پا استحکام خود را به دست آورد.تمرینات ساده مانند ایستادن روی پنجه پا و کشیدن بالا و پایین بدن به مدت 2 تا 3 دقیقه و چند با ر در روز میتوان سود مند باشد . هم چنین میتوان از یک استوانه استفاده کرد. استوانه را در جلوی پا قرار دهید و کف پاها را روی مرکز آن بگذارید،با دست استوانه را به سمت جلو بکشید ،سپس کف پاها را روی آن عقب و جلو ببرید.این تمرین را چند بار در روز و به مدت 2تا3 دقیقه انجام دهید.این ورزش باعث کشیده شدن نیام کف پایی میشود.هم چنین میتوان توپ کوچکی را زیر پا قرار داد و آن را به سمت جلو،عقب و اطراف چرخاند.زمانی که پاشنه پا درد میکند و در آن تورم و التهاب مشاهده میشود،با استفاده از دستورات زیر،بیمار میتواندالتهاب،درد و تورم را کاهش دهد : یک ظرف بردارید ، آن را با آب ولرم پر کنید ،  نصف فنجان سرکه در آن بریزید و به مدت 20 تا 30 دقیقه پاها را درون آن قرار  دهید،سپس پاها را با یک ژل ضد درد مانند بیوفریز،ماساژ دهید. 

 

 

                                                                           مراقبت هاي مخصوص گردن 

 

 

1: از گذاشتن بالش در زير سر موقع خوابيدن اجتناب كنيد در صورتيكه اين وضع برايتان غير قابل تحمل است از يك بالش نازك استفاده كنيد. 

2:از نگهداشتن سر و گردن در يك حالت ثابت به مدت طولاني خودداري كنيد.در هنگام مطالعه و تماشاي تلويزيون و انجام كارهاي اداري گاهي سر را به جهات مختلف به آرامي بچرخانيد به طور ممتد بافتني نبافيد و يا خياطي و رانندگي نكنيد ، به گردن به صورت ناگهاني حركت شديد ندهيد.در وقعي كه يك پهلو ميخوابيد فضاي بين شانه و سر را با بالش طوري پر كنيد كه سر پايين تر و يا بالاتر از تنه قرار نگيرد ، از خوابيدن روي تشك هاي ابري اجتناب كنيد.

3:از بلند كردن بارهاي سنگين خودداري كنيد و چنانچه مجبوريد باري را حمل كنيد آن را با دستها بغل كرده و در جلوي سينه بگيريد.

4: بعد از حمام موهاي سر را خشك كنيد و از نشستن جلوي باد كولر خودداري كنيد.

5:در موقع نشستن از صندلي يا مبلي استفاده كنيد كه زاويه كف و پشتي آن 90 تا 110 درجه باشد و در موقع نشستن ، كمر و پشت خود را به پشتي صندلي بچسبانيد و به هيچ وجه قوز نكنيد.افرادي كه از نظر كاري با انگشتانشان بيشتر كار ميكنند ( تايپيست ها و پانچيست ها و تحويلداران و بافندگان ) لازمست كه در طول روز و هنگام كار دستها ( شانه ، آرنج ، مچ و انگشتان ) را در جهات مختلف ورزش دهند.

6:كساني كه كار اداري انجام ميدهند بايد ميز كارشان حتي الامكان شيبدار باشد و يا اينكه تسلط كافي بر روي ميز اشته باشند و از خم شدن بيش از حد سر بر روي ميز خودداري كنند.

 

 

 

                                                                                       ورزش گردن


صبح بعد از بيدار شدن:

نشسته روي چهارپايه يا لبه تختخواب ، در نقطه شروع هر حركت سر بطور مستقيم ( عمودي ) قرار دارد و حركات در جلوي آينه انجام شود.

1: حركت سر و گردن در شش جهت :

الف ) حركت سر به طرف جلو تا چانه به قفسه سينه نزديك گردد.

ب ) حركت سر به طرف عقب

ج ) گردش سر و گردن به طرف راست

د ) گردش سر و گردن به طرف چپ.

و ) حركت سر به طرف چپ.

ه ) حركت سر به طرف راست. اين حركت بايستي آهسته و تا حد امكان كامل انجام گيرد.

2: انقباض عضلات گردن : در اين قسمت سر هيچگونه حركت ندارد و در حالت عمودي ثابت ميباشد.

1-تا سر حد امكان گردن را صاف نگهداريد. دستها را در پشت سر قفل نمائيد و در حاليكه گردن مقاومت ميكند با دستها سر را به طرف جلو فشار دهيد.بعد در حاليكه دستها مقاومت ميكنند سر را به طرف عقب فشار دهيد. در بين حركات ، سر ثابت ميباشد و به طرف جلو و عقب نبايد برود.

2-دست راست يا چپ بر روي پيشاني قرار داده و سر در مقابل فشار دست مقاومت مينمايد.

3-دست راست را بالاي گوش راست تكيه داده و سر در برابر فشار دست مقاومت مينمايد.

4-دست چپ را بالاي گوش چپ تكيه داده و سر در برابر فشار دست مقاومت مينمايد.

توجه:در صورتيكه موقع فشار احساس درد نموديد از ميزان فشار كم كنيد تا اين اعمال بدون درد انجام گيرد .اين ورزشها را از 3 حركت 2 بار در روز از هر كدام شروع و يكروز در ميان يك حركت اضافه كنيد تا به 20 حركت برسد و بعد ادامه دهيد.

 

 

                                                                                ورزش مخصوص خار پا شنه


1: ماسا‍‍ژ آب  ولرم  و نمك ، حداقل  دو  بار در روز ، هر بار نيم  ساعت                                

2: بالا قرار دادن ساق پاها در  مواقع استراحت و خواب

3: استفاده از كفش پشت بسته،رويه بلند، بند دار با پاشنه حدود 2 سانتيمتر

4: استفاده از پاشنه  مخصوص براي 5/ 1 ماه در داخل و خارج از منزل

5: نگهداشتن اشياء ريز با انگشتان پا ، 50 بار –هربار 10 ثانيه  در روز

6: ممنوعيت در استفاده از توالت ايراني ،‌ سر بالايي، كوهنوردي، دويدن

 

 

 

                                           ورزش هاي درماني مخصوص كمردرد

وضعيت:

خوابيده به پشت يك بالش كوتاه زير گردن قرار دارد، دستها در طرفين بدن بر روي زمين قرار دارد ، زانوها بصورت خميده هستند و كف پاها روي زمين قرار دارند .

ورزش 1 : يك نفس عميق بكشيد در حاليكه شكم را سفت كرده ايد و گودي كمر را كاملا به زمين چسبانده ايد نفس خود را به آهستگي خارج كنيد.

ورزش 2 : زانوي راست خود را به صورت خميده به طرف سينه جمع كنيد با دستها زانو را به طرف سينه فشار داده و براي چند ثانيه در همان حالت نگه داريد و بعد به حالت اول برگردانيد. در طول ورزش گودي كمر را به زمين فشار دهيد . همين ورزش را با پاي ديگر تكرار كنيد.

ورزش 3 : هر دو زانو را به صورت خميده به طرف سينه جمع كنيد با دست زانوها را براي چند ثانيه روي سينه فشار دهيد و بعد پاها را به حالت قبلي برگردانيد . توجه كنيد كه گودي كمر در طول ورزش به زمين چسبيده باشد .

ورزش 4 : كف دستها را زير  سر قرار دهيد آرنج ها زير سر قرار دارند گودي كمر را به زمين فشار دهيد. آهسته سر گردن ، شانه و دستها را توام بلند كنيد به طوري كه آرنجها به هم نزديك نشوند. بعد به حالت قبل برگرديد . دقت كنيد با كف دست ها به سر فشار نياوريد.

ورزش 5 : ورزش چهارم را تكرار كنيد و در حاليكه آرنج راست بالا آمده و به طرف زانوي چپ بچرخد بعد به حالت قبلي برگرديد. همين حركت را با آرنج چپ و به طرف زانوي راست انجام دهيد.

ورزش 6 : ورزش سوم را انجام دهيد در حاليكه زانوها را روي سينه فشار ميدهيد سر و شانه خود را به طرف زانوها ببريد.

توجه :ورزشها را با تعداد 5 حركت در دو نوبت صبح و عصر شروع كنيد و هر روز يكي به آن اضافه كنيد تا به تعداد 15 حركت برسد.  

 

                                                                                             ورزش ها ي زانو

ورزش براي زانوي چپ:

در حالت طاقباز يك بالش نازك زير سر ، پاي راست در حالت خم بوده بطوريكه كف پا روي زمين و گودي كمر به زمين چسبيده باشد .پاي چپ را در حالت زانوي صاف روي زمين قرار دهيد وملافه ي تاشده اي را به ضخامت تقريبي 5 سانت درزير پاشنه ي پا بگذاريد.

شروع حركت :

1:عضله بالاي پاي چپ را منقبض كرده پشت زانو را فشار دهيد و پنجه پاي چپ را به سمت  خودتان بكشيد اين حالت را تا شمارش عدد 5 حفظ نموده بعد آهسته زانو را شل كنيد.

2:ملافه  را به زير ران پاي چپ  منتقل كرده  به طوري كه زير زانو خالي باشد عضله زانوي چپ را كامل سفت كرده و زانو را كاملا صاف كنيد و تواما پنجه پا را به سمت خودتان بكشيد به طوريكه پاشنه پا از روي زمين به اندازه 5 سانتيمتر بلند شود اين حالت را تا شمارش عدد 5 حفظ كرده و بعد آهسته پاشنه پا را به زمين نزديك نمائيد .

3:درهمان وضعيت بالا ملافه را كنار گذاشته زانوي چپ را سفت و مستقيم نگهداشته درحاليكه پنجه پا رابه سمت خودتان مي كشيد پاي چپ را كاملا در حالت صاف بالا برده ( تا حد زانوي راست )  و آهسته به حالت اول برگردانيد .اين حركت را مي توانيد بعد از 10 روز با وزنه نيم كيلويي كه به دور مچ پا بسته ايد انجام دهيد.

4:طاقباز خوابيده هر دو زانو خم ، به طوريكه كف پاها روي زمين يا تخت قرار داشته باشد بوسيله دو دست ران پاي چپ را نگهداريد و زانوي همان پا را به وضعيت كاملا صاف برسانيد و آهسته به حالت اول برگردانيد.

5:روي صندلي بنشينيد در حاليكه پشت و كمر به صندلي چسبيده و زاويه ران با زانو 90 باشد پا را بالا برده به طوريكه زانو كاملا صاف شده  و در امتداد ران قرار گيرد  اين حالت  را تا  شمارش  عدد 5 حفظ كرده  و بعد آهسته به حالت اول برگردانيد . اين حركت را ميتوان بعد از 3 تا 5 روز با وزنه نيم كيلويي كه بر روي پا قرار گيرد انجام داد.

نكته: حركات شماره 4 ، 5 و 6 براي بيماران مبتلا به آرتروز توصيه نمي شود.

 

                                                      ورزش هاي زانو ( آرتروز )

*ورزش هاي مربوط به افراد دچار دردهاي مفصلي و  آرتروز

پياده روي ، شنا و دوچرخه سواري در طول روز توصيه مي شود چرا كه در اين حالات ، بدن نيازمند تحمل وزن كمتر يست و به طور كلي فعاليت ها يي كه در آن ها انقباض هاي ايزومتريك استفاده مي شود براي مفاصل بسيار مفيد است . 

 

                                                         ورزش های مخصوص ارتروز انگشتان دست

 

اگر مفاصل انگشتان دست شما ملتهب است واز ارتروز انگشتان رنج می برید باید بدانید که تمرینهای دست وانگشتان به تقویت آنها،افزایش ناحیه حرکت وتسکین دردشان کمک می کند .انگشتان دستتان را باز کنید وآنها را در حالت کشش قرار دهید تا هنگامی که در مفاصلتان احساس سفتی کنید.علت این تمرینهای ورزشی این است که نباید هنگام انجام این حرکت احساس درد کنید این مطلب ، شما را با 10 حرکت تقویت کننده انگشتان دست آشنا می کند  .نکته دیگری که پیش از شروع این ورزش ها باید بدانید این است که اگر دستها وانگشتا نتان دردناک و سفت هستند سعی کنید پیش از انجام ورزش ، آنها را گرم کنید این کار انجام حرکت وکشش را آسانتر می کند . با یک بالشتک گرم کننده یا فرو بردن دست در آب گرم برای 5 تا 10 دقیقه ،دستتان را گرم کنید می توانید برای گرم کردن بیشتر،دستهایتان را با روغن چرب کنید ،دستکش لاستیکی بپوشید و دستتان را 5 دقیقه در آب گرم قرار دهید.                

   1-مشت کردن دست         

با این حرکت کششی ساده ، شروع کنید . دستتان را آرام مشت کنید طوری که انگشت شستتان روی انگشتان قرار گیرد 30 تا 60 ثانیه در این حالت بمانید وبعد مشتتان را باز کنید انگشتتان را بکشید این حرکت را با هر دو دست حداقل 2 بار تکرار کنید.

2-کشش انگشتان                

این حرکت کششی به تسکین درد وبهبود دامنه حرکت دست کمک می کند.کف دستتان را رو به پائین روی میز یا یک سطح صاف دیگر قرار دهید .به آرامی انگشتان را تا جایی که می توانید بدون فشار آوردن زیاد به مفاصلتان صاف کنید به آرامی انگشتان را تاجایی که میتوانید بدون فشار آوردن زیاد به مفاصلتان صاف کنید وبه سطح میز بچسبانید . 30 تا 20 ثانیه در این حالت بمانید وبعد دستتان را آزاد کنید این حرکت را حداقل 4 بار با هر دستتان تکرار کنید.

 3-کشش چنگالی  

این حرکت کششی به بهبود دامنه حرکت انگشتان کمک می کند . نوک انگشتانتان را خم کنید تا به مفصل پایه هر انگشت برسد در این حالت دستتان شکافی مانند چنگال حیوانات خواهند داشت . 30 تا 20 ثانیه در این حالت بمانید وبعد دستتان را باز کنید.

4-تقویت چنگ زدن     

این تمرین باز کردن ودر دست گرفتن بدون انداختن آنها برای شما آسان می کند. یک توپ نرم را در کف دستتان بگیرید وآن را با حداکثرشدتی که می توانید چنگ بزنید. چند ثانیه ر این حالت بمانید وبعد دستتان را باز کنید . این حرکت را 10 تا 15 باربا هر دست تکرا کنید وآن را 203 باردر هفته انجام دهید اما در فواصل جلسه های تمرینی 28 ساعت به دستهایتان استراحت دهید . اگر مفصل دستتان آسیب دیده است این حرکت را انجام ندهید.

5- چنگ زدن با نوک انگشتان

تمرین عضلات انگشتان وشست دست را تقویت می کند .انجام این تمرین توانایی شما را در چرخاندن کلید،باز کردن بسته های غذا یا بنزین زدن افزایش می دهد.یک توپ ابری نرم را با نوک انگشتان وشستتان بگیرید.20 تا 30 ثانیه در این حالت بمانید.10 تا 15 بار این حرکت را با دو دست تکرار کنید این تمرین را 3-2 بار در هفته انجام دهید اما در فواصل انجام آن به دستهایتان انجام دهید .اگر مفصل دستتان آسیب دیده است این حرکت را انجام دهید.

6-بالا بردن انگشت 

این تمرین به افزایش دامنه حرکات وانعطاف پذیری انگشتان کمک می کند.کف دستتان را صاف روی میز یا یک سطح مشابه قرار دهید . هر بار یک انگشت را از میز جدا کنید وبالا ببرید وبعد آن را پائین ببرید . می توانید یک بار شست و باردیگر2 انگشت دیگر را بالا ببرید وپائین بیا ورید . این حرکت را 8 تا 12 باربا هر دستتان تکرار کنید.

 7-باز کردن شست  

تقویت عضلات شست به شما در گرفتن و برداشتن چیزهای سنگین مانند قوطی ها وبطری ها کمک می کند. کف دستتان را صاف روی میزبگذارید .یک نوار کشی را در قاعده انگشتان دور دستتان بگذارید.با آرامی شستان را تا جایی که می توانید از سایر انگشتان دور کنید.20 تا 30 ثانیه در این حالت بمانید وبعد به حالت اول باز گردید این حرکت را 10 تا 15 باربا هر دو دستتان تکرار کنید می توانید آن را 2 تا 3 باردرهفته انجام دهید.اما در فواصل تمرینها ،28 ساعت به دستهایتان استراحت دهید

8-خم کردن شست  

این تمرین به افزایش دامنه حرکت شست دستها کمک می کند.دستتان را جلویتان نگه دارید طوری که کف دستتان رو بالا وبه سمت خودتان باشد.شستتان را بکشید وتا جایی که می توانید آن را از سایر انگشتانتان دور کنید .شست را روی کف دستتان خم کنید تا به پایه انگشت کوچکتان برسد.20 تا 30 ثانیه در این حالت بمانید .این حرکت را حداقل 2 باربا هر شست تکرار کنید.

 9-لمس شست  

این حرکت،حرکت دامنه شست را افزایش می دهد ودر فعالیتهایی مانند مسواک زدن،استفاده از قاشق وچنگال ودست گرفتن قلم برای نوشتن به شما کمک می کند.دستتان را جلوی صورتتان نگه دارید به طوری که همچنان در حالت لگو قرار بگیرید.آرام شستتان را هر بار با نوک هر یک از 2 انگشت دیگر تماس دهید به طوری که شست وآن انگشت به صورت یک حلقه در آید .30 تا 20 ثانیه انگشتانتان را در این حالت نگه دارید این حرکت را حداقل 2 بار برای هر دستتان تکرار کنید.

 10-کشش شست  

این 2 حرکت را برای کشش دادن به مفاصل انگشت شست انجام دهید.دستتان را جلوی صورتتان نگه دارید به طوری که کف آن به سمت خودتان باشد.آرام نوک انگشت شست را به پائین به سمت ناحیه انگشت اشاره خم کنید .30 تا 20 ثانیه در این حالت بمانید وبعد انگشتانتان را ش

 بازگشت